Lasagna cu file de somn fara gluten

Dificultate:

Medie

Durata:

O oră

Pește:

Somn

Rețetă:

Fishmann

INGREDIENTE pentru sos:

– 1 ceapa        
– 1-2 catei de usturoi      
– 2-3 morcovi               
– 1 telina medie        
– 600 g file de peste somn tocat (Clarias gariepinus)   
– 1 conserva de sos de rosii (400g)
– 1 conserva de rosii tocate (400g)
– sare si piper
– cimbru    

ALTELE:

– 4 dovlecei
– 200g cascaval ras      
– 400g smantana

MOD DE PREPARARE sos:

Se taie marunt ceapa, morcovii si telina. Se prajesc pe rand ceapa, dupa care se adauga morcovii si telina maruntita.
Fileul de somn (Clarias) se toaca si se adauga la cele prajite anterior.

Peste compozitia creata se pune usturoiul maruntit, se adauga cimbrul, sosul de rosii si se lasa sa fiarba putin.

Se condimenteaza cu sare si piper.

 

Se taie dovleceii felii si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se lasa sa se raceasca.

 

Intr-o caserola sau tava (20×20) cm se pun in ordine: un strat de sos, un strat de smantana si unul de dovecei.

Se repeta procedura de cateva ori in functie de cate straturi de lasagna vreti sa aveti.

Ultimul strat este un strat de sos peste care se adauga cascavalul ras.

Coacere:

Se pune tava la cuptor pentru cca 30-40min la o temperatura de 175°C.

TIPS: Daca se adauga un sos de rosii proaspat facut in casa, veti recunoaste un gust proaspat si aromat.

Daca nu va plac dovleceii puteti folosi cartofi fierti sau vinete feliate.

Se poate gati si in varianta clasica cu foi de lasagna.

Alte rețete

 FISH Balls cu sos de rosii

Spaghete bolognese cu file de somn

FISH Balls cu sos de rosii

Imagini

Lasagna cu file de somn fara gluten