Ceapa taiata marunt se prajeste in uleiul de floarea-soarelui, apoi se adauga putina boia dulce.
Se lasa la racit apoi se adauga orezul, file-ul de somn tocat, pasta de rosii si amestecam din nou.
Se adauga sare si piper dupa gust si putem face sarmalele cu foi de varza murata.
Cand le asezam in oala, la fiecare strat punem cate o frunza de cimbru pt aroma.
Se adauga suficienta apa cat sa acopere sarmalele si se pun la fiert.
Se lasa la cuptor la 200°C pentru 2 ore, dupa care putem scadea temperatura la 150°C pentru inca o ora.
Urmarim cum se coc sarmalele pentru a adauga apa din cand in cand.
Se serveste cu mamaliga si smantana.
Daca folositi varza murata, puteti s-o tineti putin in apa inainte de a face sarmalele ca sa nu fie prea sarate.
Se pot folosi si: varza proaspata, frunze de vita de vie.
Lasă un răspuns